eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyProdukcja chrzanu - pasteryzować?Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
  • Data: 2010-10-04 08:53:18
    Temat: Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
    Od: "moon" <m...@y...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    ?Lisciasty wrote:
    > Jako, że syfiarze mieniący się producentami chrzanu fałszują go
    > nagminnie mlekiem w proszku, postanowiłem przerobić nieco surowca i
    > zapakować go w słoiki. Pytanie czy chrzan+sok z cytryny wystarczy, czy
    > dodawać coś jeszcze? Słoiki pasteryzować czy ino zakręcić i w chłód
    > postawić?

    pasteryzować!
    a jeżeli nie chcesz, to zdradzę ci trick.
    nakrętkę posmaruj spirytusem od wewnątrz (nie zliż, haha) i zapal.
    kiedy zapłonie szybko nałóż na słoik i dokręć.
    płomień skonsumuje tlen w słoiku i "konserwa" będzie przez to trwalsza.

    moon-advisory

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1