eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • X-Received: by 2002:a17:90a:c505:b0:27c:f438:70a4 with SMTP id
    k5-20020a17090ac50500b0027cf43870a4mr1366252pjt.5.1699635279311; Fri, 10
    Nov 2023 08:54:39 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a17:90a:c505:b0:27c:f438:70a4 with SMTP id
    k5-20020a17090ac50500b0027cf43870a4mr1366252pjt.5.1699635279311; Fri, 10
    Nov 2023 08:54:39 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!209.85.160.216.MISMATCH!n
    ews-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.googlegrou
    ps.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Fri, 10 Nov 2023 08:54:38 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <e...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com;
    posting-host=2604:3d09:a582:8300:0:0:0:4c98;
    posting-account=jnRHMAoAAACB5EawItMhNTZMy_yOF2XE
    NNTP-Posting-Host: 2604:3d09:a582:8300:0:0:0:4c98
    References: <uib56v$rnp$1$nadir@news.chmurka.net> <uidi4p$11f2o$1@dont-email.me>
    <8...@g...com>
    <uiif3b$25s29$1@dont-email.me>
    <6...@g...com>
    <e...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <b...@g...com>
    Subject: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    From: "ptoki (ptoki)" <s...@g...com>
    Injection-Date: Fri, 10 Nov 2023 16:54:39 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:593232
    [ ukryj nagłówki ]

    On Thursday, November 9, 2023 at 9:11:26 a.m. UTC-6, Kris wrote:
    > czwartek, 9 listopada 2023 o 15:56:39 UTC+1 WS napisał(a):
    > > >... ale po zagotowaniu zupy, garnek przykryty pokrywką jest ustawiony
    > > > na minimalną moc na indukcji - aby tylko "pyrkać". W takim stanie
    > > > parowanie (roznoszenie zapachów) jest minimalne.
    > > hm, a co np. z rosołem, który powinien wolno gotować się bez pokrywki ze 2-3h? ;)
    > Nie powinien się "gotować".
    > Wiejskie przepowiednie mówią że rosół nie ma prawa się zagotować.
    > Tak samo zresztą jak biała kiełbasa.

    Ale paruje. Wiec wentylacja potrzebna.

    Nie kazdy ma indukcje co ma tak niska moc.

    Jak ktos ma gaz to dodatkowy powod aby okap cos tam pyrkal i wilgoc wyciagal.

    Naprawde trzeba o tym wspominac?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1