eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!feeder1.feed.usenet.farm!feed.usenet.farm!aioe.org!.POSTE
    D.9Q18Vca3jtbnhMZjLaG2iQ.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
    From: Kadar Oszmiański <o...@g...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Sun, 25 Oct 2020 16:25:54 +0100
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Lines: 23
    Message-ID: <1...@4...net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rn23gm$d4b$1$Janusz@news.chmurka.net>
    Reply-To: o...@g...com
    NNTP-Posting-Host: 9Q18Vca3jtbnhMZjLaG2iQ.user.gioia.aioe.org
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Complaints-To: a...@a...org
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    X-Antivirus: Avast (VPS 201025-0, 25.10.2020), Outbound message
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567573
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Sat, 24 Oct 2020 22:40:50 +0200, Janusz napisał(a):

    > W dniu 2020-10-20 o 10:39, Marek pisze:
    >> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez firmę
    >> zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po niecałym roku
    >> użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka blatów (drewnianych,
    >> laminowanych) które są łączone ze sobą czołami. Wykonawca ostrzegał żeby
    >> niedopuścić do pozostawienia na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu
    >> blatów ani do stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym
    >> łączeniu blaty w dwóch punktach spuchły.
    > To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty, składany przy
    > zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10 lat, trzyma się dobrze,
    > jedynie pod
    > ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem czy to
    > gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc ważne jest
    > odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.

    Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym nie
    można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to właśnie jest.

    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1