eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompieczenie chleba- problem › Re: pieczenie chleba- problem
  • Data: 2011-12-12 12:19:08
    Temat: Re: pieczenie chleba- problem
    Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Mon, 12 Dec 2011 08:06:21 +0100, Andrzej S. napisał(a):

    > W dniu 2011-12-11 02:34, p 47 pisze:
    > ...
    >> Co może być tego przyczyną i jak z tym walczyć?
    >
    > Za ostra akcja drozdzy, bąble CO2 w ciescie, które pekaja
    > gdy zaczna sie rozszerzac pod wplywem ciepla.


    Dokładnie tak.

    > Bardzo subtelnie:
    >
    > - zmniejsz ilosc drozdzy,
    > - i/lub zmniejsz ilosc cukru


    Tak.


    > - i/lub zwieksz ilosc soli.

    Po co?
    Nie widzę sensu.

    >
    > Niestety, automat to precyzja. Najlepiej dopracowac sie naczynek
    > odmierzawczych do wszystkiego i strzec ich jak oka w glowie.

    Bez przesady. Wystarczy, że jakość mąki będzie inna i już cała precyzja
    bierze w łeb.

    --
    XL

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1