eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompieczenie chleba- problemRe: pieczenie chleba- problem
  • Data: 2011-12-13 09:10:12
    Temat: Re: pieczenie chleba- problem
    Od: "ZS" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    >> W dodatku ostatnio dzieliłam się nim i
    >> musiałam ruszyć standardową ilość mąki porcją o połowę mniejszą.
    >> Tyle że nie używam takiego prosto wyjętego z zimna. Jak planuję rozruch
    >> na wieczór, to rano wyjmuję zaczyn z lodówki i stawiam w okolicach
    >> kuchni.

    Wszystko się zgadza. Jeżelil nastawiam wieczorem chleb i chcę na rano to
    wrzucam zakwas mąke, lekko przekręcę ręcznie albo i nie, a rano mam piekny
    chleb. Ale jak chcę od razu z lodówki zakwas dać taki co 3 dni stoi (bo co
    2-3 dni chleb piekę) to raczej dodaję wtedy troszeczkę drożdży bo raz mi
    poprostu nie wyrasta.
    Jak ktos codziennie robi chleb to w ogóle nie ma problemu bo nie musi chować
    do lodówki zakwasu.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1