eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompieczenie chleba- problem › Re: pieczenie chleba- problem
  • Data: 2011-12-13 08:40:31
    Temat: Re: pieczenie chleba- problem
    Od: "Andrzej S." <A...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2011-12-12 13:19, XL pisze:
    >
    >> - i/lub zwieksz ilosc soli.
    >
    > Po co?
    > Nie widzę sensu.
    >

    Sól hamuje wzrost drozdzy.

    >>
    >> Niestety, automat to precyzja. Najlepiej dopracowac sie naczynek
    >> odmierzawczych do wszystkiego i strzec ich jak oka w glowie.
    >
    > Bez przesady. Wystarczy, że jakość mąki będzie inna i już cała precyzja
    > bierze w łeb.
    >

    To prawda. JEdnak nie uwazam, ze przesadzam z rekomendacja precyzji.
    Szczególnie ilosc wody jest krytyczna. Kieliszek wiecej czy mniej robi
    róznice.

    pozdr serd
    --
    A S

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1