eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompieczenie chleba- problemRe: pieczenie chleba- problem
  • Date: Tue, 13 Dec 2011 09:40:31 +0100
    From: "Andrzej S." <A...@g...com>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.24) Gecko/20111103
    Thunderbird/3.1.16
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: pieczenie chleba- problem
    References: <jc11a1$o2e$1@news.task.gda.pl> <4ee5a7e8$1@news.home.net.pl>
    <1rn7jgzcyxch5$.14av2m35ptxvv$.dlg@40tude.net>
    In-Reply-To: <1rn7jgzcyxch5$.14av2m35ptxvv$.dlg@40tude.net>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    NNTP-Posting-Host: 77.46.72.5
    Message-ID: <4ee70f7e$1@news.home.net.pl>
    X-Trace: news.home.net.pl 1323765630 77.46.72.5 (13 Dec 2011 09:40:30 +0100)
    Organization: home.pl news server
    Lines: 25
    X-Authenticated-User: astar05
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home
    .net.pl!not-for-mail
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:131703
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2011-12-12 13:19, XL pisze:
    >
    >> - i/lub zwieksz ilosc soli.
    >
    > Po co?
    > Nie widzę sensu.
    >

    Sól hamuje wzrost drozdzy.

    >>
    >> Niestety, automat to precyzja. Najlepiej dopracowac sie naczynek
    >> odmierzawczych do wszystkiego i strzec ich jak oka w glowie.
    >
    > Bez przesady. Wystarczy, że jakość mąki będzie inna i już cała precyzja
    > bierze w łeb.
    >

    To prawda. JEdnak nie uwazam, ze przesadzam z rekomendacja precyzji.
    Szczególnie ilosc wody jest krytyczna. Kieliszek wiecej czy mniej robi
    róznice.

    pozdr serd
    --
    A S

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1