eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieDlaczego Cydr Lubelski jest konserwowany kwasem siarkowym , zwanym siarczynami ? › Re: Dlaczego Cydr Lubelski jest konserwowany kwasem siarkowym , zwanym siarczynami ?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!.POSTED.169.150.218.76
    !not-for-mail
    From: Lisciasty <l...@p...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Dlaczego Cydr Lubelski jest konserwowany kwasem siarkowym , zwanym
    siarczynami ?
    Date: Tue, 20 Jun 2023 06:34:17 +0200
    Organization: news.chmurka.net
    Message-ID: <u6ra51$m3b$1$lisciast@news.chmurka.net>
    References: <5...@g...com>
    NNTP-Posting-Host: 169.150.218.76
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Tue, 20 Jun 2023 04:32:33 -0000 (UTC)
    Injection-Info: news.chmurka.net; posting-account="lisciast";
    posting-host="169.150.218.76"; logging-data="22635";
    mail-complaints-to="abuse-news.(at).chmurka.net"
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:102.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/102.12.0
    Cancel-Lock: sha1:1piMy/IGeQQN5RnUW23OAMI4QOM=
    sha256:L7DAn+dmkbibAi6MVRDIv8QD4mHptvb4qcQuB/H0suc=
    sha1:QyAI66tgTxXnC9W0RsleWF2ACQw=
    sha256:T1qw7NYe0kV7Bf0BRkpZnm4waF9/+uqJepvihfEcEVk=
    In-Reply-To: <5...@g...com>
    Content-Language: pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:590742
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2023-06-20 o 01:26, a a pisze:
    > W piwie nie ma siarczyn,
    > w winie nie ma siarczyn
    > w szampanie nie ma siarczyn
    >
    > to dlaczego te siarkowe syfy są w cydrze lubelskim ?

    E? Każde wino sklepowe ma siarczyny. A przynajmniej te które kupuję,
    czyli z półki 15-40 zeta za flaszkę.

    L.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1