eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:620a:1a25:: with SMTP id bk37mr1238954qkb.2.1641850387754;
    Mon, 10 Jan 2022 13:33:07 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:620a:1a25:: with SMTP id bk37mr1238954qkb.2.1641850387754;
    Mon, 10 Jan 2022 13:33:07 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!1.us.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.misty.com!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.gigane
    ws.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.go
    oglegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Mon, 10 Jan 2022 13:33:07 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <3...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=37.248.201.44;
    posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
    NNTP-Posting-Host: 37.248.201.44
    References: <o...@l...harvard.local> <srht11$ulo$1@dont-email.me>
    <3...@g...com>
    <f...@g...com>
    <3...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <6...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
    Injection-Date: Mon, 10 Jan 2022 21:33:08 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 34
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580420
    [ ukryj nagłówki ]

    poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 21:51:05 UTC+1 WS napisał(a):
    > poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 21:13:33 UTC+1 4kogu... napisał(a):
    > > Jak gówno nie umie pływać to twierdzi że woda za rzadka. Chciałeś zabłysnąć
    wiadomościami o mięsie i gówno z tego wyszło.
    > ;)
    > > Dobre mięso rozpoznaje się po przerobieniu.
    > Czyli inaczej mówiąc kupujesz jakieś i po przerobieniu jesteś pewien, że obok mięsa
    to nawet nie leżało ;) można i tak... dla mnie szkoda pracy/kasy...
    > Aktualnie na najlepsze trafiam w Makro, ale też nie 100% nie kombinowane :(
    >
    > Challenge na obecne czasy to jak/gdzie kupić dobre? Dobrych parę lat temu kupowałem
    na wsi, ubojnie oczywiście brały wszystko ;) sąsiadów nikt nie rolował...
    > Tylko tera koszt produkcji jest mocno wyższy od cen sklepowych i jeśli ktoś coś ma,
    to dla siebie/rodziny, lub "wymiana" z sąsiadami na zasadzie ja dziś biję, kupujesz
    połowę, za ~pół roku ty bijesz, odkupię pół... :(
    >
    > U mnie w rodzinie już nikt nie ma nic poza kurami...
    >
    > BTW jakiś czas temu trafiłem na info: handlarz kupił piersi kurczaka, wsadził w
    maszynę faszerującą je wodą (z dodatkami przeciw wyciekaniu)... i popękały - pozwał
    dostawcę, bo on już je nafaszerował H2O ;) ;) ;)
    A jaka znasz inną metodę sprawdzenia czy mięso jest dobre? Pytasz sprzedawcy? Kupuję
    wędzona makrele. Pytam sprzedawczyni czy świeża. A ona odpowiada że dzisiaj
    przywieźli. A ja się do kurwy nedzy nie pytałem kiedy przywieźli tylko czy świeża.
    Tobie taka odpowiedź jakiej udzieli sprzedawczyni wystarczy a mnie nie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1