eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzy › Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:620a:4485:: with SMTP id x5mr1217469qkp.277.1641850432535;
    Mon, 10 Jan 2022 13:33:52 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:620a:4485:: with SMTP id x5mr1217469qkp.277.1641850432535;
    Mon, 10 Jan 2022 13:33:52 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!1.us.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.misty.com!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.gigane
    ws.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.go
    oglegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Mon, 10 Jan 2022 13:33:52 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <9...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <o...@l...harvard.local>
    <srer34$uvu$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <e...@g...com>
    <61db48c4$0$536$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@4...net>
    <4...@g...com>
    <ccq4vzmj7ege.1k7fs0hf33gvm$.dlg@40tude.net>
    <b...@g...com>
    <1npt9gculb92o$.1hi8xi1x02q4f.dlg@40tude.net>
    <4...@g...com>
    <9...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <2...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Mon, 10 Jan 2022 21:33:52 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 19
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580421
    [ ukryj nagłówki ]

    poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 22:13:41 UTC+1 4kogu... napisał(a):

    > Coś kit wciskasz albo to eksperymentalny piec do pieczenia chleba. Nie jestem
    użyszkodnikiem i nie napiszę ze widziałem trzysta pieców chlebowych. Widziałem z
    kilkanaście takich opalanych paliwem stałym. Żaden nie miał oddzielnego paleniska i
    przestrzeni do pieczenia. We wszystkich najpierw trzeba rozpalić ogień w przestrzeni
    w której odbywa się pieczenie. Po nagrzaniu ścianek pieca usuwa się dopalające sie
    paliwo i na jego miejsce wkłada się chleby do upieczenia. Piec o jakim napisałeś nie
    miałby najmniejszego sensu energetycznego.

    tak to można na małą skalę, albo pizze w małej knajpie ;)
    choć nawet do domowe pizzy są z oddzielnym paleniskiem
    https://allegro.pl/oferta/piec-chlebowy-piec-do-pizz
    y-chleba-opalany-drewnem-7179160338
    piekarnia piecze 3/4 doby...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1