eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:620a:f02:: with SMTP id v2mr1265937qkl.65.1641850803685; Mon,
    10 Jan 2022 13:40:03 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:620a:f02:: with SMTP id v2mr1265937qkl.65.1641850803685; Mon,
    10 Jan 2022 13:40:03 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.pionier.net.p
    l!3.eu.feeder.erje.net!1.us.feeder.erje.net!feeder.erje.net!news.misty.com!bord
    er2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!news-out.google.com!nntp.google.co
    m!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Mon, 10 Jan 2022 13:40:03 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <6...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <o...@l...harvard.local> <srht11$ulo$1@dont-email.me>
    <3...@g...com>
    <f...@g...com>
    <3...@g...com>
    <6...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <2...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Mon, 10 Jan 2022 21:40:04 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 18
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580422
    [ ukryj nagłówki ]

    poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 22:33:08 UTC+1 4kogu... napisał(a):

    > A jaka znasz inną metodę sprawdzenia czy mięso jest dobre? Pytasz sprzedawcy?
    Kupuję wędzona makrele. Pytam sprzedawczyni czy świeża. A ona odpowiada że dzisiaj
    przywieźli. A ja się do kurwy nedzy nie pytałem kiedy przywieźli tylko czy świeża.
    Tobie taka odpowiedź jakiej udzieli sprzedawczyni wystarczy a mnie nie.

    kupić od rodziny/sąsiada na wsi, tylko aktualnie przestało działać... :( , ale nikt w
    okolicy nie ma/nie miał maszyn do szprycowania...
    więc obecnie nie znam... :(
    O ile szprycowanie wodą jeszcze można przeżyć przy "gotowaniu", bo odparuje, może
    stek dziwny będzie..., to robienie dojrzewających wędlin (od czego się zaczęło)
    trochę nie ma sensu z takiego badziewia... tu trzeba maks wysuszyć...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1