eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domBlat kuchenny z granitu › Re: Blat kuchenny z granitu
  • Data: 2009-06-03 04:34:44
    Temat: Re: Blat kuchenny z granitu
    Od: ab <a...@i...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Napisane przez "Bbjk", dnia 02 cze 2009:

    > Granit jest świetny do wyrabiania i wałkowania (szczególnie
    > stalowym wałkiem) ciast, krojenia wszystkiego.

    Oby tylko nie dać się wpuścić w marmur, który jest
    znacznie miększy od stali i krojenie będzie go rysować. W ogóle
    to najlepiej zrobić u kamieniarza próbę nożem. Wystarczy
    stalowym czymś (nóż, igła) spróbować porysować po kamieniu.
    Granit w niektórych miejscach da się porysować (ale ponieważ
    jest to mozaika plamek to nie zauważy się tak od razu), marmur w
    każdym miejscu, a inne skały zapewne wcale. Tak w ogóle to
    wszystkie kamienie wrzuca się w tych produktach do jednego worka
    pod nazwą "granit", ale to nie zawsze jest granit, a tym samym
    nie wszystkie kamienne wyroby mają te same cechy fizyczne. Np.
    te czarne to na pewno nie są granity.

    Co do samego użytkowania nie wypowiadam się.

    --
    Bestsellery książkowe:
    "Los Barwą Malowany" (o reinkarnacji i rozwoju duchowym)
    "Życie z Reiki" (doskonały podręcznik nt. Reiki i rozwoju)
    Ezoteryka: http://alfabeta.of.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1