eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-09 18:19:00
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: WS <L...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    niedziela, 9 stycznia 2022 o 17:38:34 UTC+1 Tomasz Gorbaczuk napisał(a):

    > No widzisz, i to jest cenna uwaga. Myślałem, że będę ubijał ciasto
    > "zelmerem" i wypiekał na blasze...
    > W czym "maszynka" jest mniej upierdliwa od takiego "zelmera" w którym do
    > umycia mam miskę i dwie łopatki?

    Nie wiem co masz na myśli pisząc o Zelmerze, chyba nie taki ręczny z 2 końcówkami?
    Ciasto pizzowe/chlebowe jest ciężkie... Kupując robota warto sprawdzić w instrukcji
    ile mąki jednorazowo wyrabia...
    Ja używam Kenwooda 1700W z końcówką do wyrabiania z 12mm pręta i już przy 4 pizzach
    (640g mąki + 400g wody) solidnie się całość telepie
    Misa + końcówka są z nierdzewki, więc nie ma problemu z myciem - do zmywarki...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1