eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:6214:e46:: with SMTP id o6mr14788293qvc.110.1641748740818;
    Sun, 09 Jan 2022 09:19:00 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:6214:e46:: with SMTP id o6mr14788293qvc.110.1641748740818;
    Sun, 09 Jan 2022 09:19:00 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!feeder1.feed.usenet.farm!feed.usenet.farm!weretis.net!fee
    der6.news.weretis.net!news.misty.com!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.gigane
    ws.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.go
    oglegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Sun, 9 Jan 2022 09:19:00 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <o...@l...harvard.local>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <o...@l...harvard.local>
    <srer34$uvu$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <e...@g...com>
    <o...@l...harvard.local>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <0...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Sun, 09 Jan 2022 17:19:01 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 19
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580309
    [ ukryj nagłówki ]

    niedziela, 9 stycznia 2022 o 17:38:34 UTC+1 Tomasz Gorbaczuk napisał(a):

    > No widzisz, i to jest cenna uwaga. Myślałem, że będę ubijał ciasto
    > "zelmerem" i wypiekał na blasze...
    > W czym "maszynka" jest mniej upierdliwa od takiego "zelmera" w którym do
    > umycia mam miskę i dwie łopatki?

    Nie wiem co masz na myśli pisząc o Zelmerze, chyba nie taki ręczny z 2 końcówkami?
    Ciasto pizzowe/chlebowe jest ciężkie... Kupując robota warto sprawdzić w instrukcji
    ile mąki jednorazowo wyrabia...
    Ja używam Kenwooda 1700W z końcówką do wyrabiania z 12mm pręta i już przy 4 pizzach
    (640g mąki + 400g wody) solidnie się całość telepie
    Misa + końcówka są z nierdzewki, więc nie ma problemu z myciem - do zmywarki...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1