eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-09 19:40:58
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: WS <L...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    niedziela, 9 stycznia 2022 o 19:26:55 UTC+1 Myjk napisał(a):
    > Sun, 9 Jan 2022 10:14:42 -0800 (PST), WS
    > > Pizzę tez sie da, ale nie taką jak w (włoskiej) pizzerii.
    > https://youtu.be/G-jPoROGHGE?t=1030
    > Co mu tu nie tak wyszło? :P Po prostu trzeba mieć dosyć potężny kamień i po
    > rozgrzaniu (u mnie się kamień kituje ze 2h) piec, jak wyżej, na dwie raty.
    > Upierdliwe, ale wychodzi bardzo dobra.

    Zapisałem, może przetestuje w Krk, wygląda OK, na 2x nigdy nie robiłem...

    > Ja od dawna wole jeść z grilla elektrycznego lub
    > gazowego, jedzenie nie jest takie gorzkie.

    W opalanym drewnem nie ma się "wędzić", pewnie goryczka wynika z kiepskiego
    wymiecenia popiołu (?)
    Ja mam taki/podobny efekt jak robię w elektrycznym kilka i nie pozamiatam kamienia
    zbyt dokładnie po każdej

    > Podobnie wolę piwo
    > bezalkoholowe, jak teraz mam się jasnego z alkoholem napić to mam odruch
    > wymiotny, dlatego alkoholowe piję tylko ipy i apy, co niestety bije po
    > kieszeni (aczkolwiek bezlakoholowe browary też są drogie). :P

    Zaraz dojdziemy do domowego wyrobu piwa, mam już sprzęt i 2 brewkity na początek ;)
    A z kupnych to ostatnio najlepszy Miłosław IPA bezalkoholowy ...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1