eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-09 19:26:53
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: Myjk <m...@n...op.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Sun, 9 Jan 2022 10:14:42 -0800 (PST), WS

    > Pizzę tez sie da, ale nie taką jak w (włoskiej) pizzerii.

    https://youtu.be/G-jPoROGHGE?t=1030
    Co mu tu nie tak wyszło? :P Po prostu trzeba mieć dosyć potężny kamień i po
    rozgrzaniu (u mnie się kamień kituje ze 2h) piec, jak wyżej, na dwie raty.
    Upierdliwe, ale wychodzi bardzo dobra.

    Oczywiście, ciasto okopcone drewnem smakuje inaczej, a czy lepiej to już
    kwestia podniebienia. Ja od dawna wole jeść z grilla elektrycznego lub
    gazowego, jedzenie nie jest takie gorzkie. Podobnie wolę piwo
    bezalkoholowe, jak teraz mam się jasnego z alkoholem napić to mam odruch
    wymiotny, dlatego alkoholowe piję tylko ipy i apy, co niestety bije po
    kieszeni (aczkolwiek bezlakoholowe browary też są drogie). :P

    --
    Pozdor
    Myjk

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1