eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!1.us.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news2.arglkargh.de!news.mixmin.net!newsreader4.netcologne
    .de!news.netcologne.de!peer02.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer02.am
    s4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!
    unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.P
    OSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <o...@l...harvard.local>
    <srer34$uvu$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <o...@l...harvard.local>
    From: "Irek.N." <i...@t...jest>
    Date: Sun, 9 Jan 2022 21:24:32 +0100
    User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:78.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/78.7.1
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <o...@l...harvard.local>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 19
    Message-ID: <61db4480$0$544$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 77.255.197.102
    X-Trace: 1641759873 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 544 77.255.197.102:49150
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 1829
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580321
    [ ukryj nagłówki ]

    > Teraz piekę pizzę (a właściwie to Córka piecze) w piekarniku
    > elektrycznym na kamieniu i podobno "to nie to".

    Sorki, nie mam doświadczenia ani w pieczeniu chleba, ani pizzy, ale mam
    dwie obserwacje:
    - włączenie termoobiegu powoduje, że produkt staje się suchy, a to nie
    służy ani pieczeniu chleba, ani pizzy, służy pewnie jak pieczesz kaczkę,
    - w zwykłym piekarniku elektrycznym (element kuchenki) można zrobić
    dobrą pizze, przynajmniej dobrą dla mnie (neapolitańska, choć nie
    przepadam za przypaleniami).

    Mam wrażenie, że ważniejsze są składniki i przygotowanie, a nie ostatni
    "szlif" w pieczeniu, ale to tylko moje zdanie.

    Poza tym... "podobno to nie to", przejmujesz się opinią innych? Tobie ma
    smakować!

    Miłego.
    Irek.N.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1