eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • X-Received: by 2002:a05:6a00:d41:b0:6c3:9f0e:f0c8 with SMTP id
    n1-20020a056a000d4100b006c39f0ef0c8mr572865pfv.3.1699545744658; Thu, 09
    Nov 2023 08:02:24 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:6a00:d41:b0:6c3:9f0e:f0c8 with SMTP id
    n1-20020a056a000d4100b006c39f0ef0c8mr572865pfv.3.1699545744658; Thu, 09
    Nov 2023 08:02:24 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!3.us.feeder.erje.net!feeder.erje.net!usenet.blueworldhosting.com!diablo1.
    usenet.blueworldhosting.com!peer03.iad!feed-me.highwinds-media.com!news.highwin
    ds-media.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-gro
    ups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Thu, 9 Nov 2023 08:02:24 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <o...@l...harvard.local>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=83.20.108.232;
    posting-account=1bgw0AkAAADRxmlN2IUfiLukBBJOTwBY
    NNTP-Posting-Host: 83.20.108.232
    References: <uib56v$rnp$1$nadir@news.chmurka.net> <uidi4p$11f2o$1@dont-email.me>
    <8...@g...com>
    <uiif3b$25s29$1@dont-email.me>
    <6...@g...com>
    <e...@g...com>
    <o...@l...harvard.local>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <3...@g...com>
    Subject: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    From: Kris <k...@g...com>
    Injection-Date: Thu, 09 Nov 2023 16:02:25 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Received-Bytes: 3282
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:593218
    [ ukryj nagłówki ]

    czwartek, 9 listopada 2023 o 16:32:28 UTC+1 Tomasz Gorbaczuk napisał(a):
    > W dniu .11.2023 o 16:11 Kris <k...@g...com> pisze:
    > > czwartek, 9 listopada 2023 o 15:56:39 UTC+1 WS napisał(a):
    > >> >... ale po zagotowaniu zupy, garnek przykryty pokrywką jest ustawiony
    > >> > na minimalną moc na indukcji - aby tylko "pyrkać". W takim stanie
    > >> > parowanie (roznoszenie zapachów) jest minimalne.
    > >> hm, a co np. z rosołem, który powinien wolno gotować się bez pokrywki
    > >> ze 2-3h? ;)
    > >
    > > Nie powinien się "gotować".
    > > Wiejskie przepowiednie mówią że rosół nie ma prawa się zagotować.
    > Przepisów na rosół jest tyle ile kucharek.
    > U mnie od zawsze mówiło się, że rosół powinien "pyrkać".
    > Ja rosół gotuję w niedzielę od 7 mej do 13 tej :-)
    > Nigdy też u mnie nie dodawało się do rosołu mięsa z kury, bo kury na
    > największe biedaki na wsi jedzą :-). Tak mówiła moja prababcia. Później to
    > już poszło...czwarte pokolenie i też nie dodaje kury do rosołu.

    Co do kury się nie wypowiem ale my wbrew przepisowi babci zawsze do rosołu dodajemy
    wołowiny najlepiej z kością.
    Ewentualnie ćwiartkę kaczki ale takiej wiejskiej nie tej z marketu.
    No i makaron tylko własnoręcznie robiony tego kupnego nigdy nie używamy.
    Generalnie nie lubie makaronu pod żadną postacią czasami spożywam go tylko w rosole
    ale najczęściej robię rosół w wersji tak zwanej kaszubskiej czyli gotuję ziemniaki i
    jem rosół z ziemniakami

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1