eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!.POSTED.77-254-222-48.
    dynamic.inetia.pl!not-for-mail
    From: Robert Wańkowski <r...@w...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    Date: Fri, 10 Nov 2023 11:26:17 +0100
    Organization: news.chmurka.net
    Message-ID: <uil053$1rm$4$Robert_W@news.chmurka.net>
    References: <uib56v$rnp$1$nadir@news.chmurka.net> <uidi4p$11f2o$1@dont-email.me>
    <8...@g...com>
    <uiif3b$25s29$1@dont-email.me>
    <6...@g...com>
    <e...@g...com>
    <3...@g...com>
    <uiit67$1rn$3$Robert_W@news.chmurka.net> <2t2oqbyw0gfl$.dlg@myjk.org>
    NNTP-Posting-Host: 77-254-222-48.dynamic.inetia.pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Fri, 10 Nov 2023 10:20:19 -0000 (UTC)
    Injection-Info: news.chmurka.net; posting-account="Robert_W";
    posting-host="77-254-222-48.dynamic.inetia.pl:77.254.222.48";
    logging-data="1910"; mail-complaints-to="abuse-news.(at).chmurka.net"
    User-Agent: Mozilla Thunderbird
    Cancel-Lock: sha1:KxUBhqFTnLhLCTI3lWQfSnf/oVs=
    sha256:21yhvI36MLMCemRUY7yiEVf3EaIRPZttlHHegBL+fYw=
    sha1:B4v+7NxVcPdqtBNnSjLjAvUyT54=
    sha256:vimCeKJ8Cl5gibteHWT9E36i8RV8seDjxbnm/8AAzEY=
    In-Reply-To: <2t2oqbyw0gfl$.dlg@myjk.org>
    Content-Language: pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:593228
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 10.11.2023 o 10:25, Myjk pisze:
    > Thu, 9 Nov 2023 16:23:26 +0100, Robert Wańkowski
    >
    >> Bo masz je rozsmarowane na dużej powierzchni.
    >
    > Nie jest to prawda. Gazówka zawsze bardziej roznosi brud, w tym przypala
    > kurz który lepi się do parujacego i unoszonego oleju, bo przy gazie są
    > przepastne straty, literalnie ciepło idzie bokiem wywarzając kosmiczną
    > konwekcję. Przy indukcji nie ma tego efektu, bo znacznie ponad 90% energii
    > idzie prosto w garnek/potrawę. Konwekcji, poza tą którą generuje sam garnek
    > i potrawa, praktycznie nie ma. Z pewnością nie ma przypalania kurzu z
    > powietrza i miotania nim w postaci sadzy.
    >

    To co się dzieje z tym tłuszczem, który uwalniany jest z wnętrza gara w
    takiej samej ilości przy indukcji i gazie?


    Robert

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1