eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:622a:14c6:: with SMTP id u6mr63245383qtx.195.1641752083004;
    Sun, 09 Jan 2022 10:14:43 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:622a:14c6:: with SMTP id u6mr63245383qtx.195.1641752083004;
    Sun, 09 Jan 2022 10:14:43 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.uzoreto.com!news.misty.com!border2.nntp.dca1.giganew
    s.com!nntp.giganews.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com
    !google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Sun, 9 Jan 2022 10:14:42 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <8...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <o...@l...harvard.local>
    <0...@g...com>
    <sreu7g$fn$5$Cav@news.chmurka.net>
    <0...@g...com>
    <8...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <2...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Sun, 09 Jan 2022 18:14:43 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 34
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580314
    [ ukryj nagłówki ]

    niedziela, 9 stycznia 2022 o 17:08:22 UTC+1 mant... napisał(a):

    > do chleba to maszynka do wyrabiania ciasta i pieczen ia za 100zł
    > i pizzę pieczemy w każdym piekarniku w domuczyli niczego nie kupujemy,
    > bo top strata kasy.

    Zależy co sie rozumie przez "chleb" i "pizzę" ;)
    Bo wg mnie to dokładnie odwrotnie, chleb można w zwykłym piekarniku a pizzy się nie
    da. Przepisów na chleb z piekarnika są tysiące, z formy, w garnkach (żeliwne,
    ceramiczne...), na blachach...
    Pizzę tez sie da, ale nie taką jak w (włoskiej) pizzerii.

    > Pieczenie nie ma znaczenia, ma znaczenie czy ciasto mokre czy suche, czy
    wyrośniete, czy dużo cięzkich dodatków
    ;)

    > Nie wolno jeśc pizzy zamiast obiadu bo to nie jest żaden posiłek
    Co kto lubi, codziennie to przesada, ale co jakiś czas... wartość odżywcza,
    kaloryczność itp zależy głównie od dodatków. Taka super świeża kanapka na ciepło ;)
    Do tego jakaś zieleninka (rukola) i oliwa...
    Samo ciasto to takie pseudo chlebowe, u mnie np. niecałe 2g drożdży na 4 sztuki,
    wstępie "obrobione" przez enzymy podczas dojrzewania ~od 6-8h do kilku dni
    nawet...(ja zazwyczaj robię 2 porcje, jedna ~8h, druga do lodówki i na drugi dzień
    czyli ~32h)

    >
    > Obiad to zupa, gdy dbamy o żołądek i o zdrowie na wiele lat
    Co kto lubi, zależy jaka zupa , żeby po zjedzeniu nie pytać a co na obiad ;)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1